FAQ

Fakta om flexleasing

Begrebet flexleasing dækker over en lov, som blev vedtaget af Folketinget den 18. december 2008, der har til formål at sikre, at registreringsafgiftslovens bestemmelser vedrørende betaling af den forholdsmæssige registreringsafgift er i overensstemmelse med EU-retten, herunder at sikre en ligestilling mellem danske leasingselskaber og udenlandske leasingselskaber, der leaser til det danske marked.

Det betyder, at danske leasingselskaber nu kan købe biler uden afgift og lease dem ud til private eller virksomheder. Der betales kun registreringsafgift på bilen for den periode leasingaftalen løber i. Typisk 1, 2 eller 3 år.

Reglerne er lavet således, at det er bilens alder, der afgør hvor meget afgift, der skal betales pr. måned man kører i den. Er bilen helt ny, betales der 2% pr. måned i de første 3 måneder, og derefter 1% pr. måned de efterfølgende 33 måneder. Når bilen er ældre end 36 måneder falder afgiften til 0,5 % pr. måned. Udover afgiften på 0,5 – 2 % pr. måned, betales også en “strafrente” til SKAT. Alle disse udgifter betales til SKAT af leasingselskabet og er indeholdt i din månedlige leasingydelse.

Leaser man biler, hvor der ikke er betalt fuld registreringsafgift, vil værditabet på bilen ofte være meget beskedent i forhold til en bil med fuld dansk afgift. Derved kan leasingselskabet i mange tilfælde tilbyde en langt billigere leasingydelse på biler uden afgift. Netop fordi man kalkulerer med et mindre værditab på bilen.

Det betyder samtidigt, at der er åbnet op for leasing af brugte biler fra f.eks. Tyskland & Sverige, da der i disse lande ikke er betalt registreringsafgift på biler. Ligeledes vil bilen efter leasingperioden kunne sælges tilbage til disse lande. Det åbner op for et langt større brugtbilsmarked, så det bliver nemmere og mere fordelagtigt at sælge sin brugte bil.

Du kan på focusflex.dk beregne, hvad det koster at lease din drømmebil som enten privatperson eller som virksomhed. Du kan også læse om hvilke fordeler/ulemper, du skal være opmærksom på.

Link til SKATs styresignal om forholdsmæssig registreringsafgift: http://www.skat.dk/skat.aspx?oID=1923899