Forstå tilbuddet

Sådan læser du vores flexleasing tilbud

 

1. Bilens pris ekskl. moms & (registrerings)afgift.
Det er den pris du “køber” bilen for ekskl. evt. moms, levering og ekstra udstyr mv.

2. Eftermonteret ekstra udstyr såsom anhængertræk, vinterhjul mv.

3. Leveringsomkostninger  (nummerplader, klargøring mv.)

1

4. Moms er enten 25% af bilens pris eller kr. 0. Det afhænger af om momsen på bilen tidligere er betalt af en privatperson (bilen er således det vi kalder “moms død”). De biler der primært egner sig til flexleasing er + 25% moms, fordi vi som leasingselskab – og momsregistreret selskab – kan beregne leasingydelserne af bilens pris ekskl. moms. Moms døde biler er typisk dyrere i indkøb og giver således dyrere leasingydelser.

5. Forventet fuld registreringsafgift på bilen er en oplysning til dig som kunde, om hvilket grundlag der er brugt til at beregne den månedlige leasingydelse. Du skal være opmærksom på at der her i “tilbuds fasen” ofte kun er beregnet hvad registreringsafgiften cirka er på bilen. Registreringsafgiften på en bil beregnes som tommelfinger regel ved at tage ca. 59% af hvad en tilsvarende bil koster hos en dansk bilforhandler inkl. dansk registreringsafgift. (på en bil til 1 mio. kr. er registreringsafgiften således ca. kr. 590.000)

2

6. Den forholdsmæssige registreringsafgift er er det vi som leasingselskab betaler forud til Skat for at få danske nummerplader på bilen i leasingperioden. Er bilen ny betales 2% pr. måned de første 3 måneder og derefter 1% pr. måned de næste 33 måneder. Er bilen ældre end 3 år, betales hvad der svarer til 0,5% af den fulde registreringsafgift pr. måned.

7. Renter til SKAT i leasingperioden er en udgift leasingselskabet betaler forud udover den forholdsmæssige registeringsafgift. Renter til Skat beregnes som den fulde registreringsafgift fratrukket den forholdsmæssige registeringsafgift og forrentes med pt. 3,0% p.a.

3

8. Forventet værditab på bilen i leasingperioden, ekskl. moms & afgift er den beregnede nedskrivning af bilens restgæld der er indeholdt i leasingydelserne.

Ved f.eks. sammenligning af priser hos flere leasingselskaber, skal du være SÆRLIGT opmærksom på om der er i leasingydelserne er indeholdt en realistisk nedskrivning af bilen eller ej.

Hos FOCUS flex leasing mener vi at der som MINIMUM bør ske en nedskrivning på bilen med 30% det første år, og efterfølgende 15-30% årligt. Se særskilt afsnit herom (klik her)
Har du modtaget et leasingtilbud på 12 måneders løbetid med 30% udbetaling/nedskrivning af bilen, skal du således forvente at der ved en forlængelse af leasing på bilen efter de første 12 måneder, skal lægges en ny udbetaling/nedskrivning på bilen på yderligere 15-30% af bilens pris.

4

10. Førstegangsydelse er også hvad der forstås som en udbetaling. Beløbet tillægges moms og skal typisk betales forud for levering af bilen. Du bør kontrollere at bilens restgæld som minimum nedskrives med dette beløb (pkt. 9). Gør den ikke det bør du spørge ind til dette hos den der har beregnet leasing tilbuddet til dig. Førstegangsydelsen må i henhold til gældende regler fra Skat ikke overstige ca. 30% af bilens pris.

5

11. Depositum bruges i visse tilfælde sammen med/i stedet for en førstegangsydelse.  Depositum bruges modsat førstegangsydelsen IKKE til at nedskrive bilens restgæld, men står som sikkerhed for om leasingselskabet modtager de betalinger du forpligter dig til i henhold til leasingaftalen.
Depositum tilbagebetales således til dig ved leasingaftalens udløb såfremt alle forpligtelser er overholdt.

6

12. Leasingydelsen er den ydelse der skal betales hver måned. Leasingydelsen indeholder:

– Forrentning af de udgifter leasingselskabet har betalt for, herunder køb af bilen fratrukket førstegangsydelse, samt betaling af afgift & renter til Skat.
– En evt. månedlig nedskrivning af bilens restgæld (såfremt førstegangsydelse i pkt. 10 er lavere end den samlede nedskrivning af bilen i leasingperioden pkt.  8)

7

13. Stiftelsesomkostninger betales sammen med den første månedlige leasingydelse

 

Yderligere vigtige informationer

Når du flexleaser en bil er det oftes som at købe en anden brugt bil. Du skal således selv stå for at servicere/reparere bilen og du har også selv ansvaret for at sælge bilen ved leasingaftalens udløb.

Ved leasingperiodens udløb kan du enten lease bilen igen i en ny periode, eller du skal anvise en uafhængig tredjemand som køber med et gyldigt CVR nummer. Privatkunder accepteres ikke som køber, og det må således ikke være et selskab hvor du selv har bestemmende indflydelse der købet bilen (i henhold til gældende regler fra Skat) Se mere herom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.