Spørgsmål og svar

 

Her er de mest almindelige stillede spørgsmål/svar omkring flexleasing:

 

Førstegangsydelse (udbetaling)

FOCUS flex leasing anbefaler, at der lægges 30% af bilens pris i førstegangsydelse (hvilket også er det beløb, som SKAT maksimalt accepterer), og det anbefales, at hele beløbet bruges til at nedskrive bilens restværdi. Koster bilen således kr. 200.000 ekskl. moms & afgift, bør der lægges kr. 60.000 ekskl. moms i førstegangsydelse og bilens restværdi bør sættes til max kr. 140.000  ekskl. moms & afgift.

 

Indkøbsprisen på den leasede bil

FOCUS flex leasing anbefaler, at man sammenligner prisen på den bil, man skal lease, med tilsvarende biler uden registreringsafgift, f.eks. på www.mobile.de og www.autouncle.de.

Er bilens pris for høj i forhold til den generelle markedspris, kan det i sidste ende betyde, at bilen ved et salg til tredjemand ikke kan indbringe en værdi svarende til den nedskrevne restværdi. Det betyder et økonomisk tab for dig som kunde.

 

Værditab

FOCUS flex leasing anbefaler, at biler nedskrives med minimum 30% det første år, og derefter 15-30% de efterfølgende år.
Er der således lavet en 12 måneders leasingaftale og betalt 30% det første år, bør der betales nye 15-30% det/de efterfølgende år til nedskrivning af bilens restværdi. Restværdien på en 24 måneders leasingaftale bør således ikke overstige 50-55% af bilens indkøbspris, og på en 36 måneders periode bør restværdien ikke overstige 35-40%.

 

Salg af bilen efter endt leasingperiode

Efter leasingperioden skal bilen sælges til uafhængig tredjemand. SKAT henviser i deres styresignal til Ligningslovens §2 samt Den juridiske vejledning afsnit C.D.11.1.2.2, for definitationen af en uafhængig tredjemand.
Bemærk, at salg til privatpersoner ikke accepteres. Og man kan ikke selv købe en bil, der har været leaset med forholdsmæssig registreringsafgift (flexleaset), da det er i strid med SKATs styresignal og kan betyde, at der skal betales fuld registeringsafgift af bilen.

 

Forlængelse eller ny leasingaftale ved udløb af leasingperioden

Ved leasingaftalens udløb har du mulighed for at forlænge den eksisterende leasingaftale eller lave en ny leasingaftale på samme bil:

Forskellen beskrives her nedenfor:

Forlængelse: Eksisterende leasingaftale forlænges med 3-6 måneder. Der beregnes ikke en ny registreringsafgift, således vil ydelsen være uændret i forlængelsesperioden. Der betales ikke ny førstegangsydelse, og bilen nedskrives ikke. Der betales et gebyr på kr. 2.500 inkl. moms for forlængelsen. En aftale om forlængelse skal jf. SKATs styresignal være aftalt senest 14 dage før leasingaftalens udløb.

Ny leasingaftale: Der laves en ny leasingaftale på typisk 12 måneder. Ny registreringsafgift beregnes, og der betales en ny førstegangsydelse til nedskrivning af bilens restgæld/restværdi (se ovenfor). Ydelsen vil typisk være lavere i den nye leasingaftale pga. den nye lavere registreringsafgift og den nye lavere restgæld i bilen. Der betales nyt dokumentgebyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.