Beskatning ved splitleasing

BMW sæsonleasing

Har du planer om at bruge din næste bil til både privat- og erhvervskørsel? Splitleasing kan give en række økonomiske fordele for dig, der både bruger din bil privat og på arbejdet, og derfor er leasingmodellen også naturligvis blevet et populært valg blandt danske bilister.

Her hos FOCUS flex leasing tilbyder vi et bredt udvalg af leasingaftaler med fokus på kundens behov – heriblandt også splitleasing. Er du interesseret i at blive lidt klogere på de økonomiske fordele ved splitleasing, så kan du få et indblik i den smarte leasingmodel lige her.

Skattefordele ved splitleasing

Ved at vælge splitleasing frem for privat- eller erhvervsleasing har du og din arbejdsgiver mulighed for at deles om udgifterne til bilen. Ved at splitte udgifterne til bilen nøjes du med at betale for din private kørsel, mens din arbejdsgiver kun betaler for bilens erhvervskørsel – en vaskeægte win-win-situation.

Fri bil – firmabil med beskatning

Som medarbejder i en virksomhed har du traditionelt set haft mulighed for at erhvervslease din firmabil, der herudover også kan bruges til privatkørsel via ordningen “fri bil”. Fri bil fungerer på den måde, at du også har lov til at bruge firmabilen privat. Til gengæld skal du sørge for at overholde SKATs gældende regler for fri bil:

  • Med fri bil skal du betale skat af en procentdel af bilens værdi plus et miljøtillæg.
  • Den skat, du skal betale for fri bil, tilpasses ikke efter, hvor meget du kører i bilen.
  • Med fri bil kan du ikke få kørselsfradrag.

Undgå beskatning med splitleasing

I stedet for at din arbejdsgiver stiller en bil til rådighed til dig, så fungerer splitleasing på den måde, at du og din arbejdsgiver er fælles om at lease bilen. Helt kort vil det sige, at din arbejdsgiver betaler for den arbejdsrelaterede kørsel, mens du selv betaler for bilens antal kørte kilometer til private formål.

Fordele ved splitleasing i forhold til traditionel leasing

Med de mere traditionelle leasingmodeller er du nødt til at indgå den ene eller anden form for kompromis, hvis du vel at mærke både ønsker at benytte din bil privat og som firmabil. Med splitleasing får du i stedet det bedste af begge verdener – særligt hvis du regner med at bruge bilen mere til arbejde end privatkørsel.

Helt praktisk fungerer det sådan, at bilen får en GPS tracker monteret, som registrerer dine kørte kilometer. For at holde regnskab med privat- og erhvervskørsel får du en kørebog, hvori du angiver kørslens formål – altså enten privat eller arbejdsrelateret. Ved slutningen af hver måned betaler du for bilens private kørsel, mens din arbejdsgiver betaler for bilens brug som firmabil.

Vil du vide mere om vores splitleasing?

Er du interesseret i en lidt grundigere gennemgang af de praktiske aspekter, så kan du med fordel tage et kig på vores side om splitleasing. Har du spørgsmål angående vores splitleasing, så må du endelig ikke tøve med at sende os en besked.

Foretrækker du at få en af vores medarbejdere i røret, så er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe på (+45) 72 30 35 80.