Splitleasing

Splitleasing

Splitleasing
– deling af privat- og erhvervskørsel 

Splitleasing er for dig, der bruger bilen meget til erhvervskørsel. Med splitleasing deles kilometerne mellem privat- og erhvervskørsel, så du kun betaler for din private kørsel, og virksomheden betaler for din erhvervskørsel

Splitleasing

Mere om splitleasing

Splitleasing betyder, at der laves to kontrakter, og at omkostningerne deles op i en privat- og erhvervskørselsdel. På den måde betaler du som privatperson ikke for de kilometer, du kører erhvervsmæssigt.

Det er mest fordelagtigt at vælge splitleasing, hvis du hovedsageligt kører erhvervskørsel. Med splitleasing “splittes” leasingydelserne mellem dig og virksomheden ud fra det antal kørte kilometer, som du kører privat og ved erhvervsbrug. Du betaler på den måde kun for de kilometer du har kørt privat, og virksomheden betaler for din erhvervskørsel

FOCUS flex leasing er et af de førende splitleasing-selskaber på Sjælland. Vores unikke koncept er blandt de få på markedet, som er godkendt af SKAT, og som overholder alle gældende regler:

✓ Opdeling af alle ydelserne månedligt ud fra optalte kilometer i kørebogen

✓ Regulering af førstegangsydelse, depositum mv. månedligt

Splitleasing

Fordele ved splitleasing

Slip for beskatning af fri bil

Med en splitleasingaftale slipper du som firmabilsbruger for at blive beskattet af fri bil. Du nøjes derimod med kun at betale for den andel af kørslen, som køres privat. Det er derfor attraktivt at vælge splitleasing, hvis du hovedsageligt kører erhvervskørsel.

Færre udgifter for firmaet

Vælger du en splitleasingaftale på din firmabil, sparer virksomheden penge, da de kun betaler for din erhvervskørsel og ikke din private kørsel i firmabilen.

Køreregnskab & GPS tracker

Når du splitleaser firmabilen, skal der føres køreregnskab, så det præcist kan opgøres, hvad henholdsvis du og virksomheden skal betale.

I bilen monteres en GPS, der opfanger din bils position ca. hvert 10. sekund. Ved levering af din firmabil vil du modtage en mail med instruktioner til den elektroniske kørebog, som findes både i en online version og som app til din smartphone.

Alle dine køreture i bilen skal angives i kørebogen som enten privat- eller erhvervsmæssig kørsel. Husk at angive formål på alle dine erhvervsture såsom: “Møde med XX”, “Kundebesøg hos XX” etc.

Sørg for at ajourføre din kørebog løbende. Når måneden er omme, skal du afslutte og godkende kørebogen, således at vi modtager oplysninger om dine kørte kilometer fordelt mellem privat og erhverv.

Kan Splitleasing betale sig?

Hvis du hovedsageligt kører i en erhvervsmæssig sammenhæng, kan splitleasing sagtens betale sig for både dig og den virksomhed, du arbejder hos. På den måde bliver omkostningerne opdelt, så du som privat ikke betaler for den del af kørslen, der køres som erhverv, og omvendt.

Generelt kan det bedst betale sig med en splitleasingaftale, hvis du kører 60 – 80% som erhvervskørsel.

Hvordan fungerer Splitleasing?

En aftale om splitleasing laves som to kontrakter, én til dig som bruger og én til virksomheden. Her deles omkostningerne op på en sådan måde, at du som privatperson kun betaler for de kilometer der køres som privat, mens virksomheden betaler for erhvervskørslen. For at kunne holde styr på de kørte kilometer, skal der med en GPS tracker i bilen og kørebog holdes regnskab over de kørte kilometer.

Hvorfor vælge splitleasing?

Med splitleasing får både medarbejderen og virksomheden en fordelagtig aftale, hvor I hver især kun skal betale for de kilometer som køres i henholdsvis privat og erhvervsmæssig regi. Her undgår medarbejderen at blive beskattet af bilen, mens medarbejderen reducerer virksomhedens omkostninger. På den måde opnår både medarbejderen og virksomheden en række økonomiske fordele ved splitleasing.

Splitleasing tilpasset til dine behov

Med splitleasing hos FOCUS flex leasing kan du nemt finde den helt rigtige løsning for både medarbejderen og virksomheden. Her udarbejder vi to kontrakter, som bliver tilpasset til jeres ønsker og behov, for at begge parter får den bedste mulige løsning hvad angår leasing af bil med splitleasing.

Eksempel på splitleasing

(BMW 440i Coupé 2017)

Km. stand: 34.700

Leasing periode: 12 mdr.

Årlig km. forbrug: 25.000

Download PDF for et splitleasing eksempel for denne BMW 440i
Privat: %
Erhverv: %
Fordeling Privat
(priser inkl. moms)
Erhverv
(priser inkl. moms)
Førstegangsydelse 0,00 kr. 0,00 kr.
Månedlig ydelse 0,00 kr. 0,00 kr.
Estimerede driftsudgifter pr. måned 0,00 kr. 0,00 kr.
Gns. betaling pr. måned 0,00 kr. -782,00 kr. *
Gns. besparelse pr. måned 9.105,00 kr. 0,00 kr.
* efter modregning af momsfradrag
Mercedes GLE 350

Splitleasing priseksempel

Få et indblik i splitleasing ved at tage et kig på vores priseksempel for denne Mercedes GLE350 Coupé

OBS: Vi tager forbehold for prisændringer efter genberegning

Splitleasing FAQ - Få svar på dine spørgsmål her!

Henrik Gattermand
Med splitleasing, kan vores medarbejdere hver dag køre i en lækker og sikker kvalitetsbil efter eget valg, samtidig med at de helt undgår beskatning af fri bil. Vores samarbejde med FOCUS flex leasing kører på femte år; service, administration og fakturering fungerer til perfektion. Splitleasing giver kontrol over vores biludgifter og daglige arbejdsglæde til vores medarbejdere.
Henrik Gattermann - Medhouse ApS

Vil du vide mere om Splitleasing?

Vi finder den bedste løsning for dig og din økonomi. Vi svarer inden for 24 timer i hverdagene

focus flex leasing kontakt
Trine Nyeng - Support og administration splitleasing
Kontakt vores salgsafdeling