Hvordan fungerer leasing af bil?

forside-tilbudpaaimport

Overvejer du, om leasing af bil er det rigtige for dig? Der findes mange leasingmodeller med hver deres fordele og ulemper. Men hvad går de forskellige leasingmodeller ud på, og hvilken giver bedst mening for dig? Her hos FOCUS flex leasing tilbyder vi et bredt udvalg af leasingmodeller, og er du i tvivl om, hvad leasing kan tilbyde dig, så har vi samlet et kort overblik over leasing her.

Hvad er leasing af bil?

Ved at vælge leasing frem for bilkøb slipper du for at lægge et voldsomt stort beløb i udbetaling for din bil. I stedet betaler du et indledningsvist beløb (førstegangsydelsen) for at få lov til at bruge bilen, hvorefter du betaler en månedlig ydelse frem til leasingaftalens slutdato.

Når leasingaftalen slutter, er der to mulige scenarier. Er der tale om finansiel leasing (flexleasing), skal du enten købe eller sælge bilen videre for dens restværdi. Er der i stedet tale om operationel leasing (privatleasing), skal du ikke bekymre dig om bilens fremtid efter leasingperioden.

Flexleasing – et billån med finansielle fordele

Flexleasing kan helt kort og forenklet forklares som et billån med finansielle fordele. Oven i den månedlige ydelse afbetaler du nemlig månedligt en procentdel af bilens registreringsafgift, og når leasingperioden slutter, kan du trække det afbetalte beløb fra restværdien. Størrelsen på din afbetaling afhænger af bilens alder:

  • 0 – 3 mdr: 2 %
  • 3 – 36 mdr: 1 %
  • Over 36 mdr: 0,5 %

Privatleasing

Privatleasing er en absolut bekymringsfri model, der i bund og grund fungerer som en lejeaftale. Foruden førstegangsydelsen skal du udelukkende betale den månedlige ydelse for din bil, og når leasingperioden slutter, skal du blot aflevere bilen hos dit leasingselskab, som så tager sig af bilens fremtid. Med privatleasing kan du vælge mellem en række tilvalg, f.eks. forsikring, vejhjælp og vinterdæk, og så er service og reparation typisk inkluderet i aftalen.

Leasing af firmabil

Bruger du firmabil på jobbet, så har du også mulighed for at lease en firmabil. Ligesom ved leasing af en bil til privat brug gælder det også her, at du kan vælge mellem operationel erhvervsleasing og finansiel erhvervsleasing. Er du interesseret i at bruge én og samme bil til både arbejde og privat kørsel, så kan vi i stedet anbefale splitleasing, hvor du og din arbejdsgiver deles om udgifterne til bilen.

FAQ

Hvad er fordelen ved at lease en bil?

Nogle af fordelene ved at lease en bil inkluderer, at du slipper for at betale et stort beløb for at overtage bilen, at det er muligt at lave en aftale, hvor leasingselskabet har ansvar for alle uforudsete udgifter, og at leasing gør det nemmere at skifte bil oftere.

Kan det betale sig at lease en bil?

Om det kan betale sig for dig at lease en bil afhænger af dine behov og personlige præferencer. Ved at lease kan du f.eks. købe en bil i en dyrere prisklasse til en langt billigere pris eller slippe for alle uforudsete udgifter forbundet med bilen.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål angående vores leasingmodeller, så må du endelig ikke tøve med at sende os en besked. Foretrækker du at få en af vores medarbejdere i røret, så er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe på (+45) 72 30 35 80.