Skal jeg købe eller lease bil?

Splitleasing

Hvilken bil er du på udkig efter, og hvad skal du bruge den til? Når du skal finde frem til, om det giver bedst mening for dig at lease eller købe din næste bil, handler det først og fremmest om dig og dine personlige præferencer.

Hos FOCUS flex leasing tilbyder vi en række forskellige leasingaftaler, og uanset hvordan dine behov ser ud, så skal vi nok have en fordelagtig leasingaftale, der matcher dine behov.

Finansielle overvejelser

Til at starte med er der selvfølgelig den finansielle side af sagen. Ønsker du høj udbetaling eller en løbende betalingsaftale med mindre beløb? Ønsker du så billig en løsning som muligt, eller vil du hellere betale lidt mere og slippe for uforudsete udgifter? Med den rette leasingmodel kan du få lige den betalingsform, du foretrækker.

Flexleasing – få besparelser på registreringsafgiften

Når du køber en bil hos en bilforhandler, følger der en massiv registreringsafgift med i prisen. Ved at flexlease slipper du ikke for afgiften, men du nøjes til gengæld med at betale helt ned til 0,5 % af afgiften om måneden. Når din flexleasingaftale udløber, bestemmer du selv, om du vil købe bilen eller sælge den videre for restværdien.

Hvilken bil har du i tankerne, og hvor længe vil du beholde den?

Har du endnu ikke forholdt dig til, hvilken bil du er på udkig efter, eller drømmer du om at få en bestemt bil hentet hjem fra udlandet? På det danske marked kan mulighederne være begrænsede, men ved at flexlease kan du i stedet åbne dørene til det tyske marked, der er mange gange større.

Foretrækker du at beholde den samme bil i mange år?

Leasing er en smart måde at få lov til at skifte bil oftere end normalt. Er du derimod ikke interesseret i at skifte bil med få års mellemrum, og går du ikke synderligt op i, hvilken bil du kører rundt i, så er et helt traditionelt bilkøb nok mere i din boldgade.

Splitleasing – én og samme bil til arbejde og privat

Har du både en privat bil og firmabil? I så fald er det muligt at slå to fluer med ét smæk. Med splitleasing kan du og din arbejdsgiver deles om at lease en bil, hvor din arbejdsgiver ganske enkelt betaler for bilens arbejdsrelaterede kørsel, og du betaler for den private. Dette er en særlig fordelagtig løsning for dig, hvis du kører mere erhvervskørsel end privatkørsel.

FAQ

Hvad er ulemperne ved leasing?

Den største ulempe ved leasing er den månedlige ydelse, som du kan slippe for ved at eje din egen bil. Derudover varer de fleste leasingaftaler kun et par år, og ønsker du ikke at skifte bil ofte, så kan dette være en ulempe.

Er det en fordel at lease en bil?

Er du interesseret i en bil med en markedspris på over 250.000 kr, så opnår du en klar finansiel fordel ved at lease frem for at købe, da du ikke skal betale den fulde registreringsafgift.

Vi hjælper gerne

Har du spørgsmål angående vores leasingmodeller, så er du altid velkommen til at sende os en besked eller ringe til en af vores medarbejdere på (+45) 72 30 35 80.